שעבוד נכס

שעבוד נכס

שעבוד נכס

כולנו נתקלנו לפחות פעם אחת בחיים במצב בו הינו צריכים סכום כסף גדול ונזיל ולא היה בידינו. ברוב המקרים אנשים נוטים לקחת הלוואה אם מהבנקים השונים או מגופים חוץ בנקאיים. ברוב סוגי ההלוואות יש צורך בהצגה של בטחונות ושל ערבים מה שלא תמיד ניתן להשיג. במידה ויש לכם נכס כלשהו בבעלותכם- תוכלו פשוט לשעבד אותו לצורך קבלת ההלוואה. מה זה אומר ואיך זה עובד? במאמר הקרוב נבין את הנושא לעומק, את היתרונות ואת החסרונות. קריאה מהנה!

שעבוד נכס לצורך קבלת הלוואה לכל מטרה:

אם יש לכם בבעלותכם סוג של נכס כמו למשל נכס נדל"ן שהוא בית קרקע או דירה מגורים, משרד, מחסן, קרקע ואפילו  אם יש לכם רכב פרטי שנחשב לסוג של נכס בבעלותכם- תוכלו לשעבד אותו לצורך קבלת מימון, כלומר לבצע שעבוד נכס לצורך הלוואה. נכס לא חייב להיות נכס פיסי ולכן גם אם יש לכם קרנות או מניות- תוכלו לשעבד אותו לצורך קבלת מימון. כמובן שהריביות משתנות ככל שעלות הבטוחה הוא גבוה יותר.

במימון שקיבלתם תוכלו לעשות שימוש לכל מטרה שהיא שכן מטרת ההלוואה אינה רלוונטית. ברגע שבוצע שעבוד נכס- תוכלו לקנות דירה חדשה (במידה ושעבוד הנכס לא נעשה דרך הבנק) , לשפץ את הדירה שלכם, לשלם ללימודים אקדמאיים, לטוס לחופשה בחוץ לארץ ועוד ככל שעולה על דעתכם. הנכס שלכם ישמש כערובה שאכן תחזירו את ההלוואה בזמן ובמלואה.

שעבוד נכס

היתרונות של שעבוד נכס:

  • אפשרות טובה כאשר אין אפשרות לקבל הלוואה בדרך אחרת
  • הלוואה חוקית ומוכרת המגובה בחוזה
  • ההלוואה ניתנת לתקופה ארוכה יחסית של עד עשרים וחמש שנים
  • ישנם מספר מסלולים אפשריים בהם ניתן לבחור בין ריבית קבועה לריבית משתנה ולקרן שהיא צמוד ולקרן שאינה צמודה למדד.

למרות היתרונות הבולטים של שעבוד נכס, חשוב שתזכרו שמדובר בהלוואה ככל הלוואה. רק במקרה הזה הערבות והבטחון שאכן תחזירו את ההלוואה במלואה ותעמוד בזמני התשלומים היא הנכס שלכם. במידה ויהיו פיגורים, איחורים בתשלומים או הפרה כלשהי אחרת של תנאי החוזה, הגוף המלווה אשר אישר לכם את ההלוואה רשאי לעקל לכם את הנכס עד שתסיימו לשלם את ההלוואה במלואה.

האם בעבר היו הגבלות על שעבוד נכס?

בעבר לא היו הגבלות על שעבוד נכס והיה נהוג לקחת הלוואה כנגד נכס גם בדרך הבנקים וגם דרך חברות הביטוח השונות. בסוף שנת 2021 הוציא בנק ישראל הנחיה שאינה מאפשרת עוד לבנקים לבצע שעבוד נכס לצורך לקיחת משכנתא על נכס חדש נוסף . ניתן לבצע שעבוד נכס לכל מטרת הלוואה אחרת אך במידה והתכנון שלכם היה לשעבד את הנכס שברשותכם לצורך קבלת מימון לתשלום משכנתא על נכס אחד- תאלצו לעשות זאת דרך חברות ביטוח וחברות פיננסיות חוץ בנקאיות ולא דרך הבנק.
שעבוד נכס

כמה זמן לוקח הליך של שעבוד נכס?

הזמן של הליך שעבוד נכס בסופו של דבר תלוי בשני גורמים מרכזיים. הגורם הראשון הוא כמובן הלקוח. ככל שהלקוח יעביר את המסמכים בזמן קצר ובצורה מסודרת, לגורם המממן יהיה יותר נוח וקל להעביר אותו במהירות גבוהה יותר. הגורם השני הוא כמובן הגורם המממן והעומס בו הם נמצאים כרגע. בתקופת עומס, תיקים יכולים לקחת כמה חודשים טובים עד שהם מאושרים. בגדול, אם הלקוח מעביר את כל המסמכים בזמן, ואין עומס גדול על החברה המממנת, ההליך עצמו אמור לקחת כחודש ימי עסקים.

האם צריך להיעזר באיש מקצוע?

על מנת לבצע את ההליך של שעבוד נכס, אין צורך שיהיה גורם מייצג אל מול הבנקים או מול החברות החוץ בנקאיות. אבל חשוב להכיר שהגורמים המממנים לרוב מנצלים את פערי הידע העצומים של הלקוחות לבינהם על מנת להתאים להם הלוואות שפחות משתלמות להם על מנת להגדיל את הרווח של אותו גורם מממן. מצד שני, חשוב גם להכיר שיועצים כלכליים לא עושים את העבודה שלהם לשם שמים ויש להם עלות מסוימת אשר נקבעת מראש מול הלקוח. העלות הממוצעת נעה בין 4,000 – 15,000 שקלים חדשים, וזה תלוי בותק של אותו היועץ וכמובן במורכבות של התיק. לטווח הרחוק העלות הזאת מתגמדת לעומת הריביות שהלקוח משלם במשך כל חיי ההלוואה. הבחירה של לקיחת יועץ תלויה רק בכם. בהצלחה!

שתפו אותנו

אולי יעניין אותך לקרוא גם על הנושאים הבאים