תיקון 190 חסרונות

תיקון 190 קופות גמל

תיקון 190 חסרונות

פנסיונרים? פורשים בקרוב? משנת 2012 נכנס לתוקפו תיקון 190 לפקודת מס הכנסה שמציע לכם הטבות מס. עם זאת, תיקון 190 לאו דווקא מתאים לכל אחד ולכן חשוב לבדוק את המסלול ואת היתרונות וכמובן גם את החסרונות לפני שממהרים לחתום.

מדובר אמנם בפתרון אטרקטיבי למדי שמטרתו לעזור לאנשים בגיל פנסיה למקסם את החסכונות שלהם ולהמשיך להתקיים בכבוד, אבל כמו כל חיסכון- יש גם לתיקון 190 חסרונות. אי עמידה בקריטריונים מסוימים של קופת הגמל הופכת את היתרונות לחסרונות ואת החיסכון לפחות אטרקטיבי ולכן כדאי שתכירו אותם. במאמר הקרוב ננסה להבהיר את הנקודות שמאוד חשוב לשים לב אליהן.

תיקון 190 חסרונות רבים ולא רק יתרונות רבים.

נכון שיש הרבה מאוד יתרונות לתיקון 190 אבל יש לו גם חסרונות. לכן כדאי לעשות סדר, להשוות בין היתרונות והחסרונות ואז להחליט.

חיסרון ראשון- מידת הנזילות- קופת הגמל אמורה להיות נזילה אך התנאים הם שבעל הקופה בן שישים ומעלה ויכול להציג שלושה תלושי פנסיה בסכום המינימלי המעודכן לשנת 2020. במידה והסכום של קצבת הפנסיה של בעל הקופה אינו מגיע לסכום המינימלי הרי שהסכום בקופת הגמל לא יהיה נזיל עבורו והוא יחויב בתשלום מס של 35% במידה וריצה למשוך ממנה כספים.

חיסרון שני- תלות באינפלציה- אחד מהטבות המס בתיקון 190 מאפשרות תשלום מס רווחי הון של 15% מהרווח הנומינלי. במידה והאינפלציה במדינה עולה- ההטבה תיפגע משמעותית. ככל שבעל הקופה רחוק יותר מגיל הפרישה כך הסיכון שהוא לוקח גדול יותר מכיוון שקשה לחזות את המצב העתידי. 

חיסרון שלישי-מגבלה על היוון קצבה מוכרת- לא ניתן לבצע משיכה של הסכום המלא ללא אישור מרשויות המס לאחר הגשת טופס 161 ד. 

 חיסרון רביעי- בירוקרטיה של חברות שונות- קופות הגמל השונות מנוהלות על ידי בתי השקעות או חברות ביטוח למיניהן, לכן בעל הקופה כפוף לתנאים ולהסדרים של החברה בה בחר לפתוח את קופת הגמל וכל תהליך בירוקרטי שיש לעבור.

קיימים עוד חסרונות רבים לתיקון 190 וכמובן שלא ממהרים להציג אותם בפני הפורש העתידי. לכן, כמו בכל קופת גמל או חיסכון לפנסיה כדאי מאוד- להתייעץ עם אנשי מקצוע המומחים בחסכונות לקראת גיל הפרישה ולהשוות בין קופות הגמל השונות. לתיקון 190 יתרונות רבים שהופכים אותו לחיסכון אטרקטיבי עם הטבות מס רבות עבור בני הגיל השלישי, אך לתיקון 190 חסרונות גם כן. החוכמה היא לעבור על כל היתרונות והחסרונות, לבדוק מה עדיף ומה עולה על מה ולקבל את ההחלטה המושכלת לפני פתיחת קופת גמל והפקדת כספים לחיסכון, כספים שלא בטוח יהיו נזילים עבורכם בתנאים אטרקטיביים כפי שחשבתם.

 

תיקון 190 חסרונות

תיקון 190 חסרונות - האם זה באמת שווה?

כיום ישנם הרבה מאוד אנשים בגיל השלישי אשר מחפשים אפיקי השקעה מיוחדים ואטרקטיביים שבאמת יגרמו לכסף שלהם לעבוד בשבילהם. היתרונות של תיקון 190 הם מובהקים וברורים והם אכן הפכו בשנים האחרונות לאחד מהאפיקים הטובים ביותר לגיל הזה. אך כמו בכל השקעה, בין אם זה בשוק ההון, נדל"ן, קופות גמל וכולי, חשוב מאוד להבין לעומק מה בדיוק זה אומר ומה ההשכלכות של כל פעולה שאנחנו מבצעים ולהכיר גם את תיקון 190 חסרונות. לכן, לפני שאתם מחליטים להשקיע את כספכם על פי תיקון החוק הזה, מומלץ לבצע מחקר מקיף של כל היתרונות אל מול החסרונות על מנת למנוע מצבים בעתיד שעלולים להיות פחות סימפטיים ונעימים.

האם כדאי להתייעץ עם איש מקצוע?

אנחנו מאוד נמליץ לכם לתייעץ עם איש מקצוע מן התחום על מנת שיעשה לכם סדר בכל תיקוני החוק שיצאו בשנים האחרונות על מנת להכיר ולהבין לעומק את היתרונות ואת התיקון 190 חסרונות. חשוב מאוד לדעת שהעלות של איש מקצוע זה היא מזערית מאוד עד לא קיימת. וזאת בגלל שהתשלום שהאיש מקצוע מקבל הוא מחברות ההשקעה שלשם הוא ינטב אותכם. זה לא אומר כלל וכלל שלא צריך לדאוג שהאיש מקצוע אשר אתם רוצים שילווה אותכם יהיה מקצועי. יש לבצע מחקר רב על החברה בה הוא עובד על מנת שהכסף שלכם אכן ינוהל במקומות הנכונים ולא במקומות שהכי משתלמים כלכלית לאיש המקצוע שלכם. שיהיה המון בהצלחה!

תיקון 190 חסרונות

שתפו אותנו

אולי יעניין אותך לקרוא גם על הנושאים הבאים