שעבוד נכס
כולנו נתקלנו לפחות פעם אחת בחיים במצב בו הינו צריכים סכום כסף גדול ונזיל ולא היה בידינו. ברוב המקרים אנשים נוטים לקחת הלוואה אם מהבנקים השונים או מגופים חוץ בנקאיים. ברוב סוגי ההלוואות יש צורך בהצגה של בטחונות ושל ערבים מה שלא תמיד ניתן להשיג. במידה ויש לכם נכס כלשהו בבעלותכם- תוכלו פשוט לשעבד אותו לצורך קבלת ההלוואה. מה זה אומר ואיך זה עובד? במאמר הקרוב נבין את הנושא לעומק, את היתרונות ואת החסרונות. קריאה מהנה!
שעבוד נכס לצורך קבלת הלוואה לכל מטרה:
אם יש לכם בבעלותכם סוג של נכס כמו למשל נכס נדל"ן שהוא בית קרקע או דירה מגורים, משרד, מחסן, קרקע ואפילו אם יש לכם רכב פרטי שנחשב לסוג של נכס בבעלותכם- תוכלו לשעבד אותו לצורך קבלת מימון, כלומר לבצע שעבוד נכס לצורך הלוואה. נכס לא חייב להיות נכס פיסי ולכן גם אם יש לכם קרנות או מניות- תוכלו לשעבד אותו לצורך קבלת מימון. כמובן שהריביות משתנות ככל שעלות הבטוחה הוא גבוה יותר.
במימון שקיבלתם תוכלו לעשות שימוש לכל מטרה שהיא שכן מטרת ההלוואה אינה רלוונטית. ברגע שבוצע שעבוד נכס- תוכלו לקנות דירה חדשה (במידה ושעבוד הנכס לא נעשה דרך הבנק) , לשפץ את הדירה שלכם, לשלם ללימודים אקדמאיים, לטוס לחופשה בחוץ לארץ ועוד ככל שעולה על דעתכם. הנכס שלכם ישמש כערובה שאכן תחזירו את ההלוואה בזמן ובמלואה.

היתרונות של שעבוד נכס:
- אפשרות טובה כאשר אין אפשרות לקבל הלוואה בדרך אחרת
- הלוואה חוקית ומוכרת המגובה בחוזה
- ההלוואה ניתנת לתקופה ארוכה יחסית של עד עשרים וחמש שנים
- ישנם מספר מסלולים אפשריים בהם ניתן לבחור בין ריבית קבועה לריבית משתנה ולקרן שהיא צמוד ולקרן שאינה צמודה למדד.
למרות היתרונות הבולטים של שעבוד נכס, חשוב שתזכרו שמדובר בהלוואה ככל הלוואה. רק במקרה הזה הערבות והבטחון שאכן תחזירו את ההלוואה במלואה ותעמוד בזמני התשלומים היא הנכס שלכם. במידה ויהיו פיגורים, איחורים בתשלומים או הפרה כלשהי אחרת של תנאי החוזה, הגוף המלווה אשר אישר לכם את ההלוואה רשאי לעקל לכם את הנכס עד שתסיימו לשלם את ההלוואה במלואה.
האם בעבר היו הגבלות על שעבוד נכס?
