קופות הגמל
התשלום לקופות הגמל נעשה בכל חודש והוא מחושב באופן יחסי לגובה משכורת. עבור עובדים שכירים ההפרשה בכל חודש תתחלק לשניים: החלק הראשון (6% מגובה המשכורת) יופקד על ידי העובד והחלק השני (עוד 6.5% מהמשכורת) יופקדו על ידי המעסיק. עבור עובדים עצמאיים גובה ההפקדה לקופות הגמל יעמוד על 16% מגובה ההכנסה החודשית. במאמר הקרוב נעסוק בהרחבה בכל הנושא של קופות גמל. כמו כן, נביא לכם מספר טיפים כלכליים מנצחים שיעזרו לכם לקבל את ההחלטות הפיננסיות הטובות והנכונות ביותר עבור התא המשפחתי שלכם. שתהיה לכם קריאה מהנה!
קופות הגמל - 4 סוגים שונים של חיסכון
חברות הביטוח, הבנקים ובתי ההשקעות מציעים להקהל הרחב מגוון אפיקים בקופות הגמל. ניתן לחלק את קופות הגמל ל- 4 סוגים עיקריים:
- חיסכון לכל ילד – קופת גמל זו נפתחה על ידי המדינה בשנת 2017 ומטרתה לאפשר לכל ילד לחסוך סכום כסף משמעותי שיעזור לו להתחיל את חייו הבוגרים. בכל חודש מפקידה המדינה סך של 51 שקלים עד שהמוטב מגיע לגיל 18. לבחירתם של ההורים ניתן האפשרות להוסיף עוד 51 ₪ וכך להגדיל את הסכום המופקד בכל חודש לקופות הגמל. ההורים הם אלה שבוחרים היכן לנהל את קופת הגמל.
- קופת גמל לתגמולים וקופת גמל אישית לפיצויים – מטרת קופות הגמל האלה היא לחסוך לטווח בינוני או לחסוך עד היציאה לפנסיה. הפקדה לקופות הגמל האלה מעניקה הטבות מס, למשל עבור עצמאיים ינתנו הטבות מס בעת הפקדה בסוף שנה או ליוצאים לפנסיה תיתן הטבת מס על רווחי הקופה.
קופות הגמל - 2 סוגים נוספים
- קופת גמל להשקעה – קופת גמל להשקעה נחשבת לקופת גמל גמישה היות וניתן למשוך את הכספים מתי שרוצים או מצי שצריכים ולא חייבים לחכות עד היציאה לפנסיה (משיכה מוקדמת מהצפוי המכונה גם משיכה שלא כדין עלולה להיות כרוכה בתשלום מס). בכל שנה ניתן להפקיד לקופות הגמל להשקעה עד 72,000 ש"ח.
- קרן השתלמות – זוהי קופת גמל לטווח קצר – בינוני היות והסף הופך לנזיל לאחר 6 שנים. כמובן שניתן להשאיר את הכסף בקופה ולא למשוך אותו עד לפרישה לפנסיה ולהמשיך לצבור הטבות).
קופות הגמל - טיפים מנצחים
קיימים היום מגוון בתי השקעות וחברות ביטוח המציעות לקהל הרחב מסלולי השקעה וחיסכון שונים בקופות הגמל. הוסיפו לכך גם את הבנקים והרי לכם מגוון אפשרויות ומסלולים להשקיע את כספכם. אך איך תדעו איך בוחרים בין הקופות השונות? כתבנו עבורכם 5 קריטיונים עיקריים לבחירה:
- מי החברה שתנהל את קופת הגמל? מומלץ לבחור בחברה בעלת ותק וניסיון בתחום ההשקעות.
- זמינות המידע – חשוב לוודא כי מאחורי הדוחות הכספיים והמיילים החודשיים עומדים נציגי שירות אנושיים הזמינים עבורכם לכל שאלה או בעיה.
- מידת הסיכון – קופות הגמל מחולקות בהתאם לרמת הסיכון של הכסף. חשוב לבחור בקופה המתנהלת בהתאם למידת הסיכון שאתם מוכנים לקחת.
- דמי ניהול – אלו הם העמלות שמשלמים לחברה המנהלת את קופות הגמל. מומלץ לערוך השוואה בין הקופות.
- תשואה – בידקו את תשואת הקופה בשנים קודמות.
השתמשו באתרים מובילים
אם אתם מסתבכים בלמצוא מידע רלוונטי לגביי התשואות של הקופות בשנים האחרונות, עליכם לעשות דבר אחד מאוד פשוט וזה להיכנס לאתרים פיננסים מובילים אשר מסקרים את התשואות לאורך השנים בכלל הבנקים וחברות ההשקעה השונות אשר מנהלות את הכספים. אל תבחנו את הדברים רק לטווח הזמן הקצר. יכול להיות שלכמה חברות הייתה "שנה חלשה". הצורה החכמה ביותר להסתכל על הפרטים היא על ידי בחינה לטווח הקצר, בחינה לטווח הבינוני, ומבחינה לטווח הארוך. 5 השנים האחרונות ייתנו לכם אינדיקציה מספיק טובה לגביי איזה חברה כדאי לכם לבחור.
משהו לא מובן? תתייעצו עם איש מקצוע!
כמו שכבר הבנתם מן המאמר, השקעה בקופת גמל היא הליך מבורך ורצוי על מנת להגדיל את ההון העצמי שלכם, וכמובן לחסוך לימים שבאמת תצטרכו את הכספים הללו. חשוב מאוד שתיקחו החלטה מושכלת ונכונה שמתאימה בדיוק לצרכים שלכם. אל תסתפקו מהמלצה מהשכן, הצרכים שלו ושל משפחתו שונים משלכם. תלמדו את הנושא לעומק, או התייעצו עם איש מקצוע אשר ימפה את הצרכים הפיננסים שלכם בצורה הקפדנית והטובה ביותר.
שיהיה המון בהצלחה!